Om træet

Hvad er bolværkstræ & flodsikring

Hvad er bolværkstræ & flodsikring?

Du kender bolværk fra de fleste danske havne. Bolværket har holdt stand mod sten- og jordmasser, færger og andre skibe samt vandets evige slidtage gennem mere end 40 år. Men træet er langt fra udtjent. Hvert stykke træ har tværtimod fået sit helt særlige udseende, sin egen unikke patina, som følge af tidens tand. Et typisk bolværk er omkring fire meter langt, og vi udnytter så meget af træet som muligt, når vi saver det ud til nye møbler. Langt fra alle typer træ kan modstå vind og vejr. Det kan azobétræet eller rødt jerntræ, som det også bliver kaldt. Træet vokser i Vestafrika og har gennem mange år været brugt til pæle og bolværk i Danmark på grund af dets fremragende egenskaber. Azobétræ har et højt indhold af naturligt imprægnerende olier, der gør træet modstandsdygtigt mod råd og svamp. Det er samtidig en utrolig hård træsort. Disse egenskaber gør træet ekstremt slidstærkt og stort set uforgængeligt. Endda uden nogen form for vedligeholdelse.

Hvad er patineret egetræ?

Hvad er patineret egetræ?

Patineret egetræ er uimprægnerede og derfor helt fri for giftstoffer. Egetræ er meget holdbart, da det indeholder stoffer, som gør træet meget modstandsdygtigt over for svamp, råd og insektangreb. Disse egenskaber har gjort egetræ til en populær træsort herhjemme i mange år. I gamle dage blev egetræ brugt til bindingsværk og skibstømmer, fordi det netop er så stærkt og holdbart. Egetræ kan holde 300-800 år, når det er placeret indendørs. Udenfor kan man regne med en holdbarhed på 100-200 år under tag. Ubeskyttet kan det stå mellem 50-125 år udenfor. Holdbarheden forlænges, jo bedre træet er beskyttet mod regn, fugt og sollys.
 
 

Perfekt til brug både udenfor og indenfor.

Perfekt til brug både udenfor og indenfor.

by Løth giver det gamle flodsikrings træ og gammelt patineret egetræ ny form og nyt liv. Træets høje kvalitet og fantastiske egenskaber gør det til et eksklusivt materiale at skabe rustikke møbler i. De hårdføre træsorter azobétræ og egetræ er velegnet til både indendørs og udendørs brug. Indendørs imponerer møblerne med deres rustikke og naturlige udseende. Udendørs er deres robusthed og holdbarhed selv uden vedligeholdelse en afgørende fordel. De blæser ikke væk, og du kan lade dem stå ude vinteren over.


Hele træet bliver udnyttet

Unikke møbler – unik historie

Hele træet bliver udnyttet

Både inderplankerne og yderplankerne bliver brugt til at skabe nye møbler. Inderplankerne har et smukt årespil. De er finere og glattere i overfladen end yderplankerne. Og de er nemmere at holde rene. Yderplankerne har taget imod den ydre slidtage og har derfor hver deres unikke kendetegn. De er mere rustikke i udtrykket end inderplankerne. Du kan få fremstillet alle produkter i yderplanker eller inderplanker, og du vælger selv, om de skal fremstilles af bolværkstræ eller egetræssveller.

Tilfør din egen historie til møblet

Hvert møbel har sin egen historie i kraft af træets historie. Men du kan også tilføre møblet din historie: Vi producerer møblerne på bestilling, hvilket betyder, at du kan være med i hele fremstillingsprocessen. Du kan være med til at designe dit møbel og til at udvælge træet til dit møbel, hvis du ønsker det. Derved får du et møbel, som er skabt efter din stil og smag. Et møbel, der passer perfekt til den øvrige indretning og til rummet, det skal stå i og til det behov, det skal opfylde. Du kan naturligvis også bestille et færdigproduceret møbel hos os, hvis du ser et, som passer til dig.

En investering i din egen historie

Et møbel fra by Løth fortæller en historie om den person, der har valgt det. Når du byder gæster velkommen i dit hjem, på dit kontor eller hvor møblet nu er placeret, fortæller møblet historien om en person, som lægger vægt på kvalitet, eksklusivitet, godt håndværk, historien og bæredygtighed. Du investerer ikke blot i din egen historie her og nu. Møblerne vil bevare deres værdi, og de vil aldrig blive sat ned i pris eller på tilbud. Måske vil de opnå stor affektionsværdi og med tiden blive familiens nye arvestykke. Der er ikke mange møbler, der bliver produceret i dag, som overlever flere generationer. Det gør et møbel fra by Løth.

Instagram #byløth

Please check your feed, the data was entered incorrectly.

Følg os her